Att ha komplex för sina tänder är inget som är ovanligt, det är många som har detta och det kan påverka en på många olika sätt. Det är dock viktigt att veta att det finns bra hjälp att få med detta, en process som är både smidig och smärtfri, många går hem nöjda efter att ha beslutat att få hjälp med sina tänder.

Idag finns det mycket ny teknik att ta hjälp av, som gör att det går snabbt att få hjälp med tänderna. Att ha tänder som man själv känner sig nöjd med är viktigt, hur tänderna skall se ut för att kännas bekvämt är individuellt för alla. Det finns olika tillvägagångssätt och metoder för detta.

Något som har blivit populärt och som ger ett naturligt resultat är att sätta in skalfasader över tänderna. Skalfasader har tidigare funnits med annat material och med andra benämningar, men idag kallas det för just skalfasader och detta är något som ger tänderna ett ordentligt skydd så att de håller under många år framöver.

Skalfasader

Skalfasader fästes över de befintliga tänder som finns. Om hål finns i tänderna så lagas dessa först, sedan så sätts fasaderna över tänderna. Skalfasader ger många olika fördelar till tänderna, bland annat:

  • Skyddar mot mat och vätska
  • Döljer ojämnheter i tänderna
  • Döljer och skyddar mot missfärgade tänder
  • Korrigerar och ger en jämn tandrad

Skalfasader ger ett naturligt resultat och detta är något som används av många. Då det är en smidig behandling så är det många som gör detta. Det ger även ett trevlig leende, tänder som inte behöver döljas för andra.

Att skydda tänderna är ett väldigt bra val att göra. Tänderna utsätts för mycket varje dag, så det är viktigt att ta hand om tänderna så att de håller så länge som möjligt. Skalfasader går även att byta ut lätt om det skulle behövas. Så det är inte ett permanent ingrepp.